Ljus tårtbotten
5 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, mjöl, bakpulver i en annan skål och se till att det är välblandat.
Häll försiktigt ner mjöl blandningen i äggblandningen och rör om försiktigt.
Smörj och bröa en form på ca 24 diameter. Och häll ner blandningen. In i ugnen på 175 grader i 50 minuter.
Låt svalna och dela sen i tre former.
Gör gärna tårtbotten dagen innan och låt stå i rumstemperatur och täck i folie.
Hallon och gräddefyllning
2 1/2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
3 dl hallon färska eller frysta
Vispa grädden fluffigt och rör försiktigt ner övriga ingridienser.
2 mosade bananer
och en sats vaniljkräm
Mums säger jag och mumsfilibabba säger Signe! :)