Bolognese - slow cooker

publicerat i Recept - SLOW COOKING (Crock pot);
900 g fint skuren nötkött
2 stjälkar selleri (tunnt skivad)
3 vitlöksklyftor (fint hackad)
3 salladslökar (fint hackad)
3 lagerblad
2 fint hackade tomater
3 msk tomatpuré 
5 dl rött vin
2 köttbuljonger
3 msk balsamicovinäger
salt, vit och svartpeppar
valfria örtkryddor tex oregano
 
2 morötter (fint hackad)
2 pkt bacon ( smått skuret och stekt)
 
 
Bryn köttet, lök, selleri samt vitlök i omgångar och lägg i slow cookern.
Häll ner tomatpuré, krossade tomater, tomatpuré , köttbuljong, lagerblad, vin, kryddor, salt och peppar.
på med locket och puttra i 8 timmar.. När en timme återstår lägg ner bacon och morötter.
Servera med pasta och färsk rivenost och ett glas rött.

My food story - hornsbergstrand, Moa Martinssons torg

publicerat i Lunch i Stockholm;
 
Mycket trevligt ställe med fantastiskt mat och god öl.
De bakar sitt egna surdegsbröd och jobbar stenhårt med ekologiskt och närproducerat men även thailändskt från grunden.  
 
Green Papayasallad 
 
 
 
Ekologisk kyckling med risotto
 
 
Har även fredags after work från kl 16:00 men södra öl från södra malt fabriken....
 
Har har ni vägarna förbi, slink in på ett besök....