Fläskfile Africana

publicerat i Recept - fläsk;
Idag var det äntligen dags igen för en av mina favoriträtter nämligen Africana. Denna rätt går alldeles utmärkt att göra på både fläsk, kyckling, eller oxkött. Just idag blev det fläsk men titta gärna i bloggen så ser du receptet på nötkött också, men ingenting skiljer bara köttet. Dessa smaker tillsammans inte bara doftar fantatiskt utan även gifter sig fantastiskt i gommen.
 
 
 
 
700g fläskfile (strimlat eller skurna i kuber)
flingsalt och svartpeppar

1 äpple (fint hackad)
2 vitlöksklyftor (pressade)
2 msk gulcurry
5 dl matlagninggrädde
1/2 röd lök (fint hackad)
2 köttbuljongstärningar
1 msk smör
maizena

Servera med ris, klyftpotatis, pressad potatis eller bulgur.

Servera med skivad banan, mandariner, krossade nötter, krossad ananas, mango chutney (se recept under såser & marinader)

Stek köttet för sig och såsen försig.
När du steker såstillbehören se till att de får en fin färg (äpplen, lök, vitlök) sen ner med curry, buljong, grädde och red ev med maizena. Blanda ihop såsen & köttet och låt småputtra,  och rör om.