Coca-cola marinerad oxfilé

publicerat i Recept - kötträtter;



1 dl Coca-cola
4 kvistar rosmarin
1 msk vitvinsvinäger
1 msk oregano
1 tsk olja
1 tsk soya
flingsalt & peppar

Låt ligga i marinad i ca 2 timmar. Helstek oxfilén i ugnen på 225 grader, tills den mäter 65 grader.

Ostgratinerad hummer

publicerat i Recept - skaldjur;


2 hummrar (vi la den i spad av vatten, salt & lök)

2 pressade vitlöksklyftor
2 msk riven parmesan
1/2 dl grädde
lite dill
salt & peppar

Såsen kokas ihop under omröring.


Ta ut köttet från hummern, blanda med såsen. Lägg tillbaka i hummerskalet.
In i ugnen på 225 grader (grilleffekt) tills osten smält ca 5 minuter.

Tunnbrödsknäcke

publicerat i Recept - tilltugg;


1 msk smör & rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 mjukt tunnbröd
1/2 tsk flingsalt
1 tsk oregano
1 1/2 dl valfri riven ost (tex svecia, parmesan)

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda Smör och rapsoljan med vitlöken. Bre ut över tunnbrödet.
Strö på oregano, salt och ost.
Grädda i övre delen av ugnen tills det får färg ca 5 minuter.
Ta ut & låt svalna. Skär tunnbrödet i bitar.