Fryst jordgubbscheesecake med färska bär

publicerat i Recept - efterrätt, Recept - tårtor;
12 digistivekex
70 g smör
250 g frysta bär
2 dl socker 
1 lime inkl juice, skal
250 g mascarpone
300 g Philadelphia ost
5 dl vispgrädde
Bär till dekoration.
 
Krossa digistiven och smält smöret. Blanda detta sedan till en smat och tryck ut i en form med avtagbara kanter. Ställ in i frysen. 
Lägg jordgubbarna, limen och sockret i en mixern.
Vispa mascarponen, Philadelphia och grädden.
Rör ner jordgubbsmixen med ost smeten och häll över digistivebotten. Lägg på plastfolie och ställ in i frysen.
Ta ut cheesecaken i god tid innan servering ca 45 minuter, dekorera med färska bär.
 
 
 

Söta pepparkakshus till kopparna

publicerat i Recept - bak, Övrigt - Coola idéer, Övrigt - Pyssel - jul;
I dag har det varit pepparkakansdag, har ni byggt pepparkakshus, ätit deg eller pimpat kakor?
Själv så har jag skrivit ut mallen för dessa söta hus och ska ta tag i det i morgon.
Idag blev det lite stressigt på schemat.
Men dessa söta måste jag ju bara göra men mina kommer nog inte bli lika fina som dessa..
Sen är det dags att ta tag i julen och förbereda julmat och annat skoj.
Julen är hemma hos oss i år vilket blir lite knep och knåp men det brukar inte vara så stressigt då jag ofta förbereder tidigt. Julklapparna är redan inhandlade och köttbullarna klara och ligger i frysen.
Jansson och julskinka fixar mamman min.
Sen är det bara potatis, bröd, kalvsylta, leverpastej, rödbetssallad, knäck, godis, m.m.m.m.m.m.