Solna Station - Sazna

publicerat i Lunch i Stockholm;
Lunch i Stockholm.
Den indiska restaurangen Sazna finns i Solna Station och i Åkersberga. Och är väldigt bra.
Rekommenderas varmt.
 
På bild : En Chicken tikka sizlar

Gös i ugn

publicerat i Recept - fisk;
 
för 2 personer
 
2 gösfileer
1 skivad schalottenlök
1 pressad vitlöksklyfta
1 klick smör
pressad citronjuice
salt, peppar (svart och vit)
 
 
 
Lägg valfritt innehåll i 3 lager folie och sen in i ugn 25 minuter i 225 grader.
Jag valde att lägga 2 fileer på 3 lager folie. en klick smör, salt och peppar (vit & svart), schalottenlök, vitlök, pressad citron m.m Vik i hop foliet och häll ev ner en skvätt vitt vin. In i ugen på 225 grader i 25 minuter.
 
Men du kan variera med paprika, morötter, purjolök, tomat, färska örter osv...
 
Servera med förslagsvis en fräsch sallad, färskpotatis och räkor...och ett glas vitt förstås ;o)

Het rödvinsås

publicerat i Recept - såser, dipp, marinader;

1 msk olja
1 msk smör
1 gul lök
2 schalottenlökar
6 pirripirri
4 vitlöksklyftor
2 msk farinsocker
2 dl rödvin
2 köttbuljonger
8 dl vatten
1 dl Coca-cola
1 msk balsamvinäger
1 msk tomatpure
1 tsk chilipasta (harissa)
1 msk rosmarin/2 kvistar färsk
1 msk maizena

Hacka lök, vitlök i smör/olja. Hetta upp tills det blir mörkbrunt. Ner med rosmarin, rör runt. Tillsätt allt utan Coca-cola och maizena. Koka till hälften återstår av vätskan. Sila. Blanda i maizena plus iskall Coca-cola. Koka ihop.