Porterstek

publicerat i Recept - kötträtter;

Idag har det ätits Porterstek i vårat palats.

8 portioner

1 kg Fransyska
50 cl porter
2 köttbuljonger
1 outspädd svartvinbärssaft
7 enbär (hela)
2 gula lökar (grovt hackade)
1 dl soya
5 dl matlagningsgrädde

Bryn köttet i smör, salta och peppra.
Fyll på med 1 1/2 liter vatten samt övriga produkter.
Puttra i ca 2 timmar eller tills 75 grader invändigt.

Ta spaden (silad) och red med grädde och maizena (brun)

Servera gärna med kokt potatis, svartvinbärsgelé och smörgåsgurka.


Blodsugande fladdermus

publicerat i Övrigt - Pyssel;



I Halloween tider passade det ju alldeles utmärkt att pyssla fram en blodtörstande fladdermus.
Med hjälp av lite målarfärg, toapapper, lim, färgat papper och en tråd, så har du en söt liten fladdermus.