Chokladfyllda dumlekakor

publicerat i Recept - bak, Recept - barn/kalas;
 
120 gram smör (gärna ekologiskt)
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat 
1 tsk salt
2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
2 ägg (gärna ekologiska)
 
Fyllning: 35 dumlekolor 
Garnering: strösocker
 
Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft)
Blanda det rumsvarma smöret med farinsockret till en jämn smet, vänd sen ner sockret och blanda väl.
Blanda ner äggen i sockersmeten och blanda ihop.
Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker, bikarbonat, kakao och salt i en skål och vänd ner i smeten. Se till att allt är ihopblandat och rulla till köttbullestora bollar. Klä av alla dumle kolorna och fyll en skål med socker.
 
Platta ut bollarna och fyll med dumlekola, rulla ihop till boll igen och rulla runt i socker. ( platta ej till de kommer att bli kakformade i ugnen.
Lägg dem sen med luftigt mellanrum på bakplåtspapper på en plåt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
det krävs två- tre plåtar då de behöver lite utrymme för att inte smälta ihop.