Köttgryta med kanel, choklad och sting

publicerat i Recept - LCHF & GI, Recept - grytor, Recept - kötträtter;
 
1 kg nötkött ( tex högrev)
1 lök
4 bitar mörk choklad
3 finhackade vitlöksklyftor
1 anchochili
1 pasillachili eller liknande
1 kanelstång
3 st 33 cl ljus öl
1 msk spiskummin
2 lagerblad
2 finhackade cherrypoppers
1 msk kokossocker eller mörkt socker
1 msk chipotlepulver
4 msk kalvfond
2 nypor flingsalt
2 finhackade röda paprikor
 
Bryn lök och vitlök.
Bryn det finskurna köttet.
ner med alla ingredienser och låt koka samman. Gärna i 2 timmar så köttet blir riktigt mört.

Fläskfilé med paprikasås

publicerat i Recept - LCHF & GI, Recept - fläsk, Recept - grytor;
 
1 hel fläskfilé ca 800 g
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk kalvfond
1 tsk soya
2 tsk honung
1 röd chilifrukt
salt och peppar
Ev persilja gärna färsk och strö över
 
Putsa och skiva fläskfilen. Bryn tillsammans med löken, vitlöken och paprikan.
Sen ner med alla ingredienser i en gryta och låt puttra minst 10 minuter.

Kassler a la mums - gi

publicerat i Recept - LCHF & GI;
En bit kassler
ev en liten burk ananas ringar
200 g finriven ost
3 dl vispgrädde
2 msk tomatpure
1 tsk sambal olek
salt och peppar
 
Bryn den skivade kasslern snabbt i stekpanna.
Lägg kassler bitarna i ugnssäker form och ev toppa med ananasringar (kan även ersättas mot skivad tomat)
Vispa ihop kryddor, grädde, tomatpure, sambal olek och häll blandningen över kasslern.
Toppa med riven ost och gratinera i ugnen tills den fått lite färg eller osten smält.
 
Servera med ris, pressad potatis eller kokta grönsaker.