Lax i hummersås

publicerat i Recept - fisk;



2 fiskblock (2 portioner)
5 dl creme fraiche
2 msk hummerfond
salt & peppar
1 dl färdigskalade räkor


Ett fiskblock som läggs i en ugnsform.
Blanda ihop creme fraiche och hummerfond. 
Smaka av med salt & peppar ev cayenne. 
Häll över fisken och in i ugnen tills det är klart.
250 grader i ca 30min eller tills laxen är klar.

Serveringsförslag med tex pressad potatis, gröna ärtor, ris, sallad, kokta ägg, räkor, röd rom

Lax med nöttäcke

publicerat i Recept - fisk;


4 skinn- och benfria laxfiléer à 150g
salt & peppar

Nöttäcke:
50 g cashewnötter
1-2 vitlöksklyftor
2 msk rumsvarmt smör
2 msk sweet chilisauce
1 tsk rivet limeskal

Sätt ugnen på 175-200 grader
Hacka lite mindre än 1/2 dl naturella cashewnötter
Blanda med sötsur chilisås, vitlöksklyfta, smör och skalet av nästan 1/2 lime
Bre på nötröran på laxfilén och skjutsa in i ugnen ca 12 minuter eller tills laxen är färdigstekt

Chili-limesås:
3 msk turkisk yogurt
2 tsk sötsursås
1/2 rivet limeskal
salt & peppar