Omg Daimcheesecake med toffeetopping

publicerat i Recept - efterrätt, Recept - tårtor;
 
 
4 st dubbeldaim
1/2 paket med digestivekex
50 gram smör

 

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde

 

1 burk kondenserad mjölk sötad  - färdigkokt

 

Gör så här:
Börja med botten till cheesecaken, banka eller mixa det till smulor.
Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund form med avtagbara kanter. Ställ i kylen medan du börja med själva cheesecaken. Hacka daimen smått och ta fram tre olika skålar, dela äggula och vita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara.  Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och daimen i grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen. Skulle du få någon smet över kan man göra små portionscheesecakes i mindre muffinsformar eller liknande. Den behöver cirka 5 timmar i frysen innan den stelnat.
Ta gärna fram kakan en kvart innan servering häll över såsen över den, skulle såsen vara lite för tjock rör då ut den med en tsk grädde  och servera genast.
 
 
 

 

 
 
 
 

Kommentera inlägget här :