Stora heta chili & vitlöksräkor

publicerat i Recept - skaldjur;
Så enkelt, så gott... 
 
Stora räkor, vitlök, olja, tomater, chili och persilja..,
 
 500 g räkor
5 vitlöksklyftor
2 st spanska peppar (röd chili)
2 msk olivolja
1/2 dl vitt vin
lite hackad bladpersilja
 
 
Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme i oljan i en stor, tjockbottnad gryta. Rör under tiden, cirka 2 minuter, tills vitlöken och chilin är mjuka.

Öka värmen, häll i räkorna och rör om medan de steker ytterligare 2 minuter, tills de blivit vackert rosa. Häll över vinet och låt allt koka upp någon minut. Smaka av med lite salt om det behövs. och strö över den hackade persiljan.

 

Kommentera inlägget här :