Chiligryta med mörk öl & choklad

publicerat i Recept - AMERIKANSKT, Recept - SLOW COOKING (Crock pot), Recept - grytor;
 
 
Nu är det dags för favoriträtten här hemma igen, chili... Idag gjorde vi så här....
 
1 kg högrev skurna i fina grytbitar men inte för små
3 gula lökar
1 pkt bacon
3 vitlöksklyftor
1 färsk jalapenos
2-3 tsk spiskummin
1-2 tsk kryddpeppar
2-3 tsk svartpeppar
2 flaskor mörkt öl
1/2 tsk rökarom
3-4 rutor 70% choklad (Läggs i när en timme återstår)
5 msk Hickory & Brown Sugar Barbecue Sauce (Sweet Baby Ray's) eller någon annan rökig såstyp
Salt
 
 
Gör så här
Hacka lök, strimla baconet i små bitar. Fräs bacon i en torr gjutjärnsgryta, i med lök.
Skär köttet i mellanstora bitar och lägg i grytan och bryn tills det får lite färg.
Pressa ner vitlöken och tillsätt alla kryddor, chili samt öl.
Låt sjuda under lock tills all vätska har kokat in, minst 4 timmar.
Glöm inte lägga i chokladen efter 2 timmar.
Om det krävs mer vätska så ta vatten, 1 dl i taget.
Smaka av med salt och barbecuesåsen.
 
När chilin är klar kan du dra en gaffel genom köttet och det fransar sig, dvs faller samman. 
Serveringstips: Picklad rödlök, gucamole, ost, gräddfil, bönröra, saltgurka, majs, sallad, paprika m.m
 
 
 
 

Taggar: bacon, chili, choklad, jalapeno;

Kommentera inlägget här :