En enkel chili som är barnvänlig, dra upp styrkan om bara vuxna ska äta med chilipeppar, cayennepeppar samt torkade chilifrukter. Eller toppa med en kryddig sås.
800 g köttfärs
1 gul lök (finhackad)
2 jalapenos (finhackad)
1 selleri
1 smakrik finhackad korv
2 finhackade morötter
2 lagerblad
1 pkt passerade tomater (ca 500 g)
3 dl rödvin
1 anchochili torkad
1 chipotle torkad
1 köttbuljong
1 pkt bönor (läggs ner när 30 minuter återstår)
jag använde mig av kidneybönor
vatten efter behov
Chilipulver, cayenne, salt, peppar efter smak
Bryn köttfärsen och lägg i grytan. Bryn lök, korv och selleri och lägg i grytan. Lägg ner resten utom bönorna.
Låt allt puttra ihop, ju lägre desto bättre jag la mitt i slow cookern i ca 5 timmar.
Servera med valfritt tillbehör.
Vi körde surdegsbröd, rivost, gucamole och chipotlesås.
såg riktigt gott ut!