900 gram högrev i bit
4 dl rödvin
1-2 chilifrukter (kan uteslutas)
2 tsk honung
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
80 gram inlagda soltorkade tomater
1/2 dl bladpersilja
125 gram smör
olivolja
salt och peppar
8 medelstora potatisar
olja, salt och finmald fänkål
Sätt ugnen på 125°C.
- Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form och häll på vinet. Släng ner chilin. Täck med aluminiumfolie och tillaga i ugnen/slow cooker i 6 timmar.
- Skala potatisen och skär i klyftor, låt koka i välsaltat vatten i ca 20 minuter.
- Ta ut potatisen häll av vatten lägg i långpanna och ringla över salt, fänkål och olja. Låt stå i ugn i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
- Skala och rosta vitlökarna i en stekpanna i olja. De ska få en gyllenbrun färg och bli mjuka, låt svalna.
- Hacka tomaterna och vitlöken. Blanda med persiljan och smöret. Krydda med salt och peppar. Ställ smöret kallt till servering.
- Skär köttet i skivor och servera med smöret och potatisen.