Långtids högrev med tomat- och vitlökssmör

publicerat i Recept - SLOW COOKING (Crock pot), Recept - grytor, Recept - kötträtter;
 
900 gram högrev i bit
4 dl rödvin
1-2 chilifrukter (kan uteslutas)
2 tsk honung
salt och peppar
 
2 vitlöksklyftor
80 gram inlagda soltorkade tomater
1/2 dl bladpersilja
125 gram smör
olivolja
salt och peppar
 
8 medelstora potatisar
olja, salt och finmald fänkål
                                                                         
 
Sätt ugnen på 125°C.
  • Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form och häll på vinet. Släng ner chilin. Täck med aluminiumfolie och tillaga i ugnen/slow cooker i 6 timmar.
  • Skala potatisen och skär i klyftor, låt koka i välsaltat vatten i ca 20 minuter. 
  • Ta ut potatisen häll av vatten lägg i långpanna och ringla över salt, fänkål och olja. Låt stå i ugn i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
  • Skala och rosta vitlökarna i en stekpanna i olja. De ska få en gyllenbrun färg och bli mjuka, låt svalna.
  • Hacka tomaterna och vitlöken. Blanda med persiljan och smöret. Krydda med salt och peppar. Ställ smöret kallt till servering.
  • Skär köttet i skivor och servera med smöret och potatisen.

Taggar: högrev, kött,, rödvin;

Kommentera inlägget här :