Rostad citronkyckling med rotsaker och vitlöksdipp

publicerat i Recept - kyckling;
 
 
 
800 g kyckling ( finputsade filéer)
2 plasternackor
1 röd paprika
1 citron
1 liten sötpotatis
olivolja, salt, peppar
 
Marinad
1/2 dl citron (färskpressad)
1 msk soya
1 tsk sambal olek
3 msk örter ( ta det du har hemma tex timjan, rosmarin)
salt och peppar 
 
 
Vitlöksdipp
1 vitlöksklyfta
2 dl turkisk yoghurt
1 msk sambal olek
salt och peppar
 
Lägg kycklingen i marinaden. Gärna över natten. Sätt ugnen på 225 grader. (Ca 40 min i ugnen)
Skala och hacka grönsakerna. Blanda med skivad citron och olja på en plåt.
Häll av marinaden sv. Kycklingen och lägg kycklingen på en plåt. In i ugnen tills kycklingen visar en innetempratur på 70 grader.
Blanda dippen....
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :