Chokladtryfflar rullade i polkakross

publicerat i Recept - jul, Recept - sötsaker;
Jag har alltid varit svag för mintchoklad så dessa godbitar blir ett trevligt inslag på julgodisbordet.
Gör egen tryffel eller köp färdig och mortla polkagrisar
 
 
 
1 1/2 dl vispgrädde
25 g smör
250 g hackad mörk choklad
1 dl krossade polkagrisar
.................................................
Koka upp grädde och smör i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen och låt svalna något.
Bryt ner chokladen i mindre bitar och lägg i kastrullen, rör om till smeten blivit jämn och blank.
Låt svalna i kylen i ca en timme.
Krossa polkagrisen med en mortel till ett strössel.
Rulla chokladen till valnötsstora bollar och rulla sen i krosset..
FÄRDIGT!!!! NJUT och förvaras i kylen
 
 
 

Taggar: choklad, polkagris;

Kommentera inlägget här :