Chiligryta med sydamerikanska och svenska smaker

publicerat i Recept - grytor;




1 1/2 kg putsad högrev
5 olika sorters chili tex chili röd & grön), chipotle, ancho, jalapeno 
50 cl porter
50 cl ljus öl
50 cl BJÄRE julmust (finns hos COOP)
1 msk honung
2 tsk farinsocker
3 rutor mörkchoklad
1 tsk spiskummin
Färsk malen svartpeppar & flingsalt






1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Lägg bitarna råa i en gryta.

2. Tillsätt honung, chili, choklad, porter och kryddor och låt köttet sjuda långsamt 2 timmar.

3. Kolla av trådigheten i köttet och tillsätt mer vätska under tiden. INGET VATTEN endast ÖL & BJÄRE julmust.

4. Koka på mellanvärme i minst 4 timmar till eller tills köttet känns riktigt mört. Det ska tråda sig och vara en smet, ingen vätska ska vara kvar.

Smaka av och servera med Klyftpotatis, gucamole, tortilliachips, svart bönröra och bröd.

Servera med ett stort glas rött eller BJÄRE julmust

..................................................................

Julmusten i detta recept kan ju självklart bytas ut mot Coca-cola de dygn på året som julmust inte finns i butik...
Jag gillar att laga gryta, det är så tacksamt..Man hackar, bryner och rör lite grann, men istort sett så är det ju maten som lagar sig själv. Och du hinner med en massa annat skoj under tiden...

Kommentera inlägget här :