Porterstek

publicerat i Recept - kötträtter;

Idag har det ätits Porterstek i vårat palats.

8 portioner

1 kg Fransyska
50 cl porter
2 köttbuljonger
1 outspädd svartvinbärssaft
7 enbär (hela)
2 gula lökar (grovt hackade)
1 dl soya
5 dl matlagningsgrädde

Bryn köttet i smör, salta och peppra.
Fyll på med 1 1/2 liter vatten samt övriga produkter.
Puttra i ca 2 timmar eller tills 75 grader invändigt.

Ta spaden (silad) och red med grädde och maizena (brun)

Servera gärna med kokt potatis, svartvinbärsgelé och smörgåsgurka.


Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Fia:

Ååå så gott!Evigheter sen jag åt Porterstek.

2:a kommentar, skriven , av Godis För själen:

Bästa tipset är att dubbla satsen på sås och portions frys in. perfekt till kött och pommes i stället för vitlökssmör eller beanaisesås.

Kommentera inlägget här :