Corn chowder
4 personer • 20 minuter
• 250 g majskorn (färska, frysta eller konserverade)
• 2 schalottenlökar
• 140 g bacon
• 2 msk smör
• 2 krm gurkmeja
• 1 dl vatten och 2 dl grädde
• 1 kycklingbuljongtärning
• 3,5 dl standardmjölk
• salt, cayenne (mycket) och nymald svartpeppar
• tabasco
Chilikräm
1 1/2 dl creme fraiche
3 msk sweet chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
salt
Rosta majskornen i en torr panna tills de får färg. Skaka pannan då och då. Skala och hacka löken och bryn. Hetta upp smöret i en stor gryta och fräs lök ett par minuter utan att det bränns. Stek baconen för sig och lägg åt sidan, men använd gärna stekflottet i soppan.Pudra över gurkmeja, rör om och tillsätt buljongen under omrörning. Häll i mjölken och majsen och låt det sjuda utan lock i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar samt några droppar tabasco. Mixa med stavmixer tills krämighet uppstår.
Servera gärna med chilikräm. Blanda endast ihop ingredienserna.
åh låter supergott och enkelt! lätt att anpassa till en vegetarisk kost också, perfekt!