
Till 4 personer
600 gr oxfilé
1 msk smör
en nypa flingsalt
1 krm nymald vitpeppar
800 g råstekt potatis
50 gr vitlökssmör med provencaliska örter
*****************************
VITLÖKSSMÖR
100 gr smör, 4 pressade vitlökar, nypa flingsalt och lite cayennepeppar, 2 msk provencaliska kryddor.
POTATIS
800 gr fast potatis
2 msk smör
2 msk rapsolja
1 nypa flingsalt
1 krm nymald svart och/ vitpeppar
Skala och skölj potatisarna. Skär tunnt. Hetta upp stekpanna, stek i smör och olja. Stek i ca 15 minuter eller tills potatisen känns färdig. Rör om då och då, den ska vara gyllenbrun och krispig.
KÖTTET
Sätt ugnen på 200 grader. Krydda köttet som bör vara rumstempurerat. Bryn i smöret i ca 4 minuter.
Sätt in köttermometer ställ i ugnen ca 20 minuter. Bör ligga mellan 55-60 beroende på om du vill ha rött eller rosa.
Låt vila i 5 minuter.
Hög tempen på ugen till 250 grader.
Skiva köttet och lägg det på en bädd av den råstekta potatisen i en ugnsform.
600 gr oxfilé
1 msk smör
en nypa flingsalt
1 krm nymald vitpeppar
800 g råstekt potatis
50 gr vitlökssmör med provencaliska örter
*****************************
VITLÖKSSMÖR
100 gr smör, 4 pressade vitlökar, nypa flingsalt och lite cayennepeppar, 2 msk provencaliska kryddor.
POTATIS
800 gr fast potatis
2 msk smör
2 msk rapsolja
1 nypa flingsalt
1 krm nymald svart och/ vitpeppar
Skala och skölj potatisarna. Skär tunnt. Hetta upp stekpanna, stek i smör och olja. Stek i ca 15 minuter eller tills potatisen känns färdig. Rör om då och då, den ska vara gyllenbrun och krispig.
KÖTTET
Sätt ugnen på 200 grader. Krydda köttet som bör vara rumstempurerat. Bryn i smöret i ca 4 minuter.
Sätt in köttermometer ställ i ugnen ca 20 minuter. Bör ligga mellan 55-60 beroende på om du vill ha rött eller rosa.
Låt vila i 5 minuter.
Hög tempen på ugen till 250 grader.
Skiva köttet och lägg det på en bädd av den råstekta potatisen i en ugnsform.
Klicka över vitlökssmöret och strö lite provencaliska kryddor över.
Låt stå inne till smöret smält.
Servera gärna med haricots verts, grillade tomater och ett glas rött.
Låt stå inne till smöret smält.
Servera gärna med haricots verts, grillade tomater och ett glas rött.