Majskyckling med brynt smör, hasselnötter & vindruvor

publicerat i Recept - kyckling;

 

1 st Hel Majskyckling
3 msk Honung
3 msk Soja
50 g smör
5 kvistar Timjan

4 st Stora palsternackor, skalade och i klyftor 200 g Vindruvor utan kärnor

50 g Rostade skalade hasselnötter
1 st stor sötpotatis 

Sås
3 dl matlagningsgrädde 1 dl sky, 1 msk maizena.

Salt efter behov

 

Gör såhär

Blanda samman 50 g brynt smör med soja och honung. Tryck in smöret under skinnet på kycklingen och krydda försiktigt med salt. 
Stoppa in kycklingen i mitten av ugnen vid 225°C i 10 minuter, sänk sedan värmen till 200°C.
Lägg palsternackorna i samman ugnsform som kycklingen och låt allt steka klart i ugnen ca 45 minuter, ös kycklingen och palsternackorna då och då med fettet som bildas i formen.  Eller tills kycklingen når en inner temp. på 78 grader.
Rosta hasselnötter hastigt i varm stekpanna och tillsätt druvor. Toppa hasselnötterna & druvorna över rotsakerna före servering.
Koka upp skyn som kycklingen låg i & red med maizena och matlagningsgrädde.  

 

 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Robex Lundgren:

mums

2:a kommentar, skriven , av classica.blogg.se:

ser grymt gott ut. kanske något man ska testa på :)

3:e kommentar, skriven , av Robex Lundgren:

mums

4:e kommentar, skriven , av Sanna Eriksson:

Ser gott ut! :D

Kommentera inlägget här :