Chiligratinerad hummer

publicerat i Recept - förrätter, Recept - skaldjur;
 
 
  • 2 humrar
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 spansk peppar 
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 msk hummerfond
  • ev salt
  • 1 msk ljus maizenaredning 
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 dl riven ost (gärna lite starkare typ långlagrad allerums präst)
     
     
  1. Klyv humrarna på mitten. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Ta ur köttet ur stjärt och leder. Ta bort magsäcken. Skär köttet i små bitar.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs den i matfettet i en kastrull. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Låt fräsa med löken. Tillsätt crème fraiche, vin, fond och kryddor. Låt puttra några minuter. Red med maizenaredning. Blanda i hummerkött och persilja.
  4. Ställ hummerskalen i en ugnssäker form. Fyll skalen med stuvningen och strö över osten. Gratinera i ca 10 min. Servera genast med bröd.

Taggar: hummer;

Kommentera inlägget här :