
1 kilo fläskkarre i bit
50 cl äppeljuice
2 msk kinesisk soja
1 msk ingefära färdig malen
2 morötter
1 äpple
salt och peppar
Sås:
2 dl sky
3 dl grädde
3 msk mjöl
1 msk gelé
2 msk soja
salt & peppar
- Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter.
- Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
- Skala och skär morötter och äpple i mindre bitar. Skala och skiva löken.
- Torka av lergrytan lätt. Lägg morots-, äppel- och löken i botten.
- Lägg i köttet, salta och peppra. Häll marinaden över. Ställ lergrytan i kall ugn.
- Sätt ugnen på 200°C
- Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar.
- Till såsen: vispa skyn med grädde och redning, soja, gelé smaksätt med salt och peppar.
- Före servering, strö flingsalt över. Servera med kokt, pressad potatis eller ris
-