Fläskkarré i lergryta

publicerat i Recept - fläsk, Recept - grytor;
 
1 kilo fläskkarre i bit
50 cl äppeljuice 
2 msk kinesisk soja
1 msk ingefära färdig malen
2 morötter
1 äpple
salt och peppar
 
Sås: 
2 dl sky
3 dl grädde
3 msk mjöl
1 msk gelé 
2 msk soja
salt & peppar
  1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter.
  2. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
  3. Skala och skär morötter och äpple i mindre bitar. Skala och skiva löken.
  4. Torka av lergrytan lätt. Lägg morots-, äppel- och löken i botten.
  5. Lägg i köttet, salta och peppra. Häll marinaden över. Ställ lergrytan i kall ugn.
  6. Sätt ugnen på 200°C
  7. Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar.
  8. Till såsen: vispa skyn med grädde och redning, soja, gelé smaksätt med salt och peppar.
  9. Före servering, strö flingsalt över. Servera med kokt, pressad potatis eller ris
  10.  

Taggar: fläskkarré;

Kommentera inlägget här :