Surdegskorvbröd

publicerat i Recept - bak, Recept - barn/kalas, Recept - korv;
 
 
 
 
Efter ett enormt sökande efter surdegskorvbröd så gav jag tillslut upp och bakade mitt egna korvbröd.
 5 dl mjölk (gärna röd eller fetare)
750 g mjöl
2 nyper flingsalt
3 msk honung
1 ägg (gärna ekologiskt)
1 paket vetesurdeg (150 g)
10 g ekologisk jäst
 
Alla ingredienser ska vara rumstempererade.
Blanda allt i en skål, blanda med händerna till degen blivit fin. Är degen för lös, tillsätt mer mjölk är den för fast tillsätt mer mjöl.
Täck degen med fuktig och ren kökshanduk.
Låt vila i minst 1 timme.
Häll upp degen på en bänk, knåda nån minut och låt vila 15 min till under fuktig handduk.
Dela degen i bitar och forma til korvbröd. tänk att degen jäster så gör de hälften så små.
Låt jäsa igen under fuktig duk i minst 3 timmar, men upp till 8 timmar.
Grädda på 220 i ugnentills de blivit gyllenbruna.
 
Enjoy
 
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Helena:

Jag gillar surdegsbröd i alla former. Har inte testat den surdegsgrunden. Vad tycker du om den?

Ha en fin helg! Kram

Svar: Jag gillade den som korvbröd, eller hamburgebröd
Godis för själen

2:a kommentar, skriven , av Maolion:

Ser jättegott ut!

3:e kommentar, skriven , av Johana Duggin:

Intresserad av träning & motivation? kika in hos mig då :)

4:e kommentar, skriven , av Aida:

Men gud så gott det såg ut!

5:e kommentar, skriven , av Annika:

Spännande att se surdegskorvbröd! Själv är jag inte så jätte fascinerad av surdeg :p

Kommentera inlägget här :