Efter ett enormt sökande efter surdegskorvbröd så gav jag tillslut upp och bakade mitt egna korvbröd.

5 dl mjölk (gärna röd eller fetare)
750 g mjöl
2 nyper flingsalt
3 msk honung
1 ägg (gärna ekologiskt)
1 paket vetesurdeg (150 g)
10 g ekologisk jäst
Alla ingredienser ska vara rumstempererade.
Blanda allt i en skål, blanda med händerna till degen blivit fin. Är degen för lös, tillsätt mer mjölk är den för fast tillsätt mer mjöl.
Täck degen med fuktig och ren kökshanduk.
Låt vila i minst 1 timme.
Häll upp degen på en bänk, knåda nån minut och låt vila 15 min till under fuktig handduk.
Dela degen i bitar och forma til korvbröd. tänk att degen jäster så gör de hälften så små.
Låt jäsa igen under fuktig duk i minst 3 timmar, men upp till 8 timmar.
Grädda på 220 i ugnentills de blivit gyllenbruna.
Enjoy



Jag gillar surdegsbröd i alla former. Har inte testat den surdegsgrunden. Vad tycker du om den?
Ha en fin helg! Kram