Fläskfilé Bombay (fläskfilé i djungelsås)

publicerat i Recept - fläsk;
800 g fläskfilé
smör
2 msk curry
5 dl matlagningsgrädde
salt och nymalen svartpeppar
Tillbehör:
1 burk konserverade mandarinklyftor
1 bananer, i skivor
100 g nötter (cashew eller jordnötter)
mangochutney
kokt ris
1. Putsa köttet fri från senor och hinnor. Dela den i 2 cm tjocka skivor.
2. Hetta upp en rejäl klick smör i en panna med hög kant. Bryn köttet lätt på inte alltför hög värme. Sänk värmen något och låt det eftersteka några min.
3. Låt småputtra med lite vatten (4 dl)och curryn. Låt småputtra tills vätskan är borta.
4. Tillsätt grädden och låt puttra i 5-10 min.
5. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris, tillbehören i små skålar och sallad.
Dottern älskade detta när vi sa att det var ris med djungelsås istället för fläskfilé bombay.

Taggar: banan, curry, fläskfilé, mandarin;

Kommentera inlägget här :