1 kg potatis (fast)
1 dl mjölk/matlagningsgrädde
50 gr smör
2 dl finriven parmesanost
salt & peppar
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
5 ägg
olja till fritering
1. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka potatisen mjuk och mosa den. Lägg i smör, parmesan,salt och peppar. Spä med mjölk/grädde, lite i taget, medan du vispar moset. Det ska ha fast konsistens. Låt moset kallna.
2. Vispa upp 2 av äggen och rör ner dem i det kalla moset. Forma avlånga kroketter, vänd dem i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
3. Fritera kroketterna i het olja (190°) tills de blir gyllenbruna. Lägg dem på hushållspapper att rinna av. Servera genast.
Hej!
Ta jättegärna en titt på nätbutiken missalicia.se, där hittar du spännande brittiska märken!
Vänliga Hälsningar,
Miss Alicia