Klä insidan av en stor skål , ca 2 liter, med plastfolie (om du ska göra 1 glassbomb, 10 port).
Folien ska hänga ut en bit över kanten. Tryck ut vaniljglassen i ett tjockt lager runt skålens innerkanter och botten, lättast går det med en sked. Lämna ett "hål" stort nog att rymma en mindre skål, ca 1 liter. Eller ställ ner en skål & pressa ner den lilla skålen i den stora så får du perfekt mått. Ta ut den lilla skålen och ställ in den stora skålen i frysen.
Ta ut skålen med vaniljglassen och ta ur den lilla skålen. Nu fyller du hålet med glass nr 2. Ställ in glassbomben i frysen igen och frys den minst en timme så att båda glassarna och sorbet är väl frysta. Hit kan du förbereda och glassbomben håller sig fler veckor i frysen.
När det är dags att äta glassbomben så tar du ut den och låter den tina i en timme kylen. Därefter doppar du skålen i hett vatten så att den släpper från skålen och vänder glassbomben upp och ner på ett serveringsfat, bricka eller tallrik.
Tänd på tomteblossen och servera glassbomben.