Himmelska grytan (fläskfilé & bacon)

publicerat i Recept - fläsk;


600 g fläskfilé
2 pkt bacon
1 rödlök alt 1/2 gul lök
2 dl crème fraiche 34%
4 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
3 msk soya
2 tsk tomatpuré
2 tsk sambal oelek
Lite salt
Mald svartpeppar
Maizena
ev lite vatten


Strimla filén, skär baconet i smala bitar och finhacka löken.

Fräs upp filén i smör och lägg den sen på en tallrik.
Fräs sen bacon och sist löken i baconfettet.
Blanda ihop allt strö lite maizena över, rör om.
Häll på resten och krydda. Låt småputtra en stund.

På bilden har jag serverat med ris, sallad, en klick sambal oelek, svartpeppar & stekta champinjoner.
Man kan ju självklart ha champinjonerna i också, men här hemma skulle de protestera, så det fick bli på sidan av ;o)

Kommentera inlägget här :