
200 gr torskfilé
200 gr laxfilé
200 gr räkor
400 gr finkrossade tomater
3 vitlöksklyftor (finhackade)
4 st små schallottenlökar (alt 2 stora/1 gul lök)
2 dl vitt vin
1 l fiskfond (jag hade två du chef fiskfond och 1 liter vatten)
1 gul paprika (finhackad)
1 röd paprika (finhackad)
2 stora potatisar (kuber)
2 morötter (finhackad)
1/2-1 fänkål
2 lagerblad
1 pkt saffran
1 tsk chiliflakes
några kvistar timjan
3 msk rapsolja, salt, svartpeppar, citronjuice (ev hackad persilja)
För mer hetta, dra gärna ner cayenne/chilifrukt/chiliflakes eller liknande.
Serveras med aioli och färskt gott bröd
Hacka alla grönsakerna fint. Fräs i gryta utan att de får färg.
Häll i saffran, vitt vin, krossade tomaterna, lagerblad, torkad chiliflakes och låt koka upp.
Tillsätt buljongen och låt koka i 30 minuter.
Smaka av med salt, svartpeppar, citron.
Lägg i fisken och låt koka i 5 minuter under lock.
Låt det stå och dra. Vänd ner räkorna och persiljan. Servera och njut.
AIOLI
1 st äggula
1 st liten vitlöksklyfta (pressad)
1 msk vitvinsvinäger
3 dl rapsolja
salt, några droppar citronsaft
Vispa äggulan med handmixer, pressa ner vitlök och vinäger
Smaka av med salt och citron


Mums! Jag älskar fisksoppa och den här lät så mustig och god med både torsk. Lax och räkor