Majssoppa - Corn chowder

publicerat i Recept - soppor;


Corn chowder

4 personer • 20 minuter

• 250 g majskorn (färska, frysta eller konserverade) 
• 2 schalottenlökar 
• 140 g bacon
• 2 msk smör
• 2 krm gurkmeja
• 1 dl vatten och 2 dl grädde
• 1 kycklingbuljongtärning
• 3,5 dl standardmjölk 
• salt, cayenne (mycket) och nymald svartpeppar
• tabasco

Chilikräm
1 1/2 dl creme fraiche
3 msk sweet chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
salt

Rosta majskornen i en torr panna tills de får färg. Skaka pannan då och då. Skala och hacka löken och bryn.  Hetta upp smöret i en stor gryta och fräs lök ett par minuter utan att det bränns.  Stek baconen för sig och lägg åt sidan, men använd gärna stekflottet i soppan.Pudra över gurkmeja, rör om och tillsätt buljongen under omrörning. Häll i mjölken och majsen och låt det sjuda utan lock i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar samt några droppar tabasco. Mixa med stavmixer tills krämighet uppstår.

Servera gärna med chilikräm. Blanda endast ihop ingredienserna.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av lovisa/polichinelle:

åh låter supergott och enkelt! lätt att anpassa till en vegetarisk kost också, perfekt!

Svar: Jättegod är den ;) skriv gärna vad du tyckte efteråt..
Godis för själen

Kommentera inlägget här :