Kokospanerad fisk med sweet chili och lime

publicerat i Recept - fisk;
 
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 600 g koljafilé, torsk eller hokifilé
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 lime i klyftor

 

Skölj och skär fisken i mindre bitar. Salta och vänd den först i mjölet, sedan i äggen och sist i kokos. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek på låg värme 2 minuter på varje sida, tills paneringen blivit gyllenbrun.

 

Servera med sweet chilisås och en limeklyfta

Vill man ha svagare, mer barnvänlig sås kan man blanda sweet chilisåsen med turkisk yoghurt.

Taggar: barn, fiskpinnar, kokos, sweetchilisås;

Kommentera inlägget här :