Hallongrottor

publicerat i Recept - bak;
  • 2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör 
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 1 dl fast hallonsylt

samt muffinsformar  

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Rör smöret tillsammans med sockret tills det är vitt och pösigt. Blanda ner mjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i degen.
  • Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
  • Forma degen till valnötsstora bollar (16 st). Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
  • Grädda mitt i ugnen i 12 minuter. Låt kallna på galler.

Taggar: hallongrottor, hallonsylt, kaka;

Kommentera inlägget här :