Kyckling i grädde & portvin

publicerat i Recept - kyckling;



4 portioner

Tillagningstid: 50 min.

  • 4 kycklingfiléer
  • smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 1/2 dl portvin
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g färska champinjoner, skurna i bitar
  • 1 tsk soya
    maizena
  • Bryn kycklingen. Salta och peppra. Tillsätt portvinet. Sjud under lock 15 minuter. Tillsätt vitlök och grädde. Samt smaksätt med vitpeppar, flingsalt och soya ev maizena. Låt koka utan lock tills såsen blivit tjock. Bryn svampen. Rör ner den i såsen. Hetta upp och smaka av. Servera med klyftpotatis eller ris och gärna en sallad. Den här grytan kan lagas i förväg

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Helena:

Det ser gott ut! Jag har aldrig testat portvin i sås.

Kommentera inlägget här :