Potatiskroketter med parmesanostfyllning

publicerat i Recept - potatis/rotfrukter;


1 kg potatis (fast)
1 dl mjölk/matlagningsgrädde
50 gr smör
2 dl finriven parmesanost
salt & peppar

1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
5 ägg
olja till fritering


1.
Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka potatisen mjuk och mosa den. Lägg i smör, parmesan,salt och peppar. Spä med mjölk/grädde, lite i taget, medan du vispar moset. Det ska ha fast konsistens. Låt moset kallna.

2. Vispa upp 2 av äggen och rör ner dem i det kalla moset. Forma avlånga kroketter, vänd dem i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.

3. Fritera kroketterna i het olja (190°) tills de blir gyllenbruna. Lägg dem på hushållspapper att rinna av. Servera genast.









Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av MISS ALICIA:

Hej!



Ta jättegärna en titt på nätbutiken missalicia.se, där hittar du spännande brittiska märken!



Vänliga Hälsningar,

Miss Alicia

2:a kommentar, skriven , av Helena:

Vad mumsigt det lät med de där potatiskroketterna!:)

Kommentera inlägget här :