Kokostoscakaka

publicerat i Recept - sötsaker;


En seg chokladkaka med kokostoscakaka. Väldigt enkel & snabb att tillaga.
Botten påminner om kladdkaka och täckes av kokos & kolasmak.

20 -40 kakor

Kakan:
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
2 krm salt


Glasyren:
200 g kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1,5 dl vispgrädde
50 g smör

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en ugnsfast form eller långpanna ca 25x35 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker poröst, använd gärna en elvisp för bättre resultat.
Ner med vaniljsocker, kakao, salt, vispa lite till. Sen slutligen det smälta smöret & mjölet. Vispa lite till :o)

Häll smeten i formen med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
Gör under tiden glasyren.
Smält och blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och rör under tiden ihop allt. Bred sen glasyren över kakan. In i ugnen i yttligare 10 minuter till kakan fått en gyllenbrunfärg. Låt svalna...

Kommentera inlägget här :