Katrinplommonspäckad fläskkarré i ugn

publicerat i Recept - fläsk;
 
 
1 kg benfri fläskkarré
15 st kärnfria katrinplommon
salt, peppar, smör
1 tsk malen ingefära
.......................................
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 gul lök
2 msk vetemjöl alt maizena
2 dl matlagningsgrädde
5 dl vatten
1 köttbuljong alt 1 msk kalvfond med 7 dl vatten
1 äpple
7 dl sky
 
...................................................
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg karren i en ugnsäker form/gryta med några klickar smör.
Salta, peppra och strö över ingefäran. Snitta karren och tryck ner några av katrinplommonen.
Häll ner kalvfond/buljong, vatten och vitlöksklyftor i grytan.
Skala löken och dela i klyftor, skala moroten och skär i "slantar" ner med detta i grytan.
Lägg även ner resterande plommon och in i ugnen stek i ca 1 timme eller tills innertemp har nåt ca 80 grader.
Obs när en halvtimme återstår sländ ner äpplet klyven i klyftor.
 
Smält smör i en kastrull, tillsätt mjöl under omrörning. Sila bort grönsakerna.
Späd med skyn från grytan. Och ev grädde.
Vispa och låt småkoka i en 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera tunnt skuret med kokt potatis, gelé, inlagd gurka, sås....
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :