Grillad majskolv med kokosglaze

publicerat i Recept - AMERIKANSKT, Recept - tilltugg, Recept - vegetariskt;
 
1 liten burk kokosmjölk
4 majskolvar
1-2 tsk rörsocker
3 msk kokosflingor
flingsalt
 
 
Blanda kokosmjölk, socker och salt i liten kastrull på medelvärme. Låt sjuda försiktigt tills sockret löser sig, 3 till 5 minuter. Smaka för sötma, lägga till mer socker om det behövs. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna till rumstemperatur.

Värmgrillen. När du är redo att börja grilla, borsta grillgallret rent och applicera tunt lager olja galler.
Placera majsen på det heta galleret, börjar pensla med kokosmjölkblandningen efter några minuter. Pensla flera gånger eftersom det grillar tills fint brynt på alla sidor, 2 till 3 minuter per sida, 8 till 12 minuter i alla. När några minuter återstår strö över kokosflingorna så de får lite lätt färg också.
 
 
 

Kommentera inlägget här :