Kyckling i rödcurry

publicerat i Recept - grytor;



2 personer

2 kycklingfileer
1 burk kokosmjölk
1 msk rödcurry pasta
1 hackad vitlöksklyfta
1 hönsbuljongtärning
1 brocollihuvud (litet)
1 msk honung
1 tsk soja
1 tsk hackad ingefära
1 morot (skivad i "mynt")
1/2 burk vattenkastanjer
1/2 lime (samt limeskal)
1 röd paprika



Dela kycklingen i kuber. Bryn i lite olja. Stek dem inte klara utan bryn.
Ner med den hackade ingefäran & vitlöksklyftan och rör runt. Ner med kokosmjölk, rödcurry. morot, brocollibitar, vattenkastanjer, paprika, buljong, soja, honung..Låt småputtra. Stö över rivet limeskal (halv lime) samt pressa ner lite limejuice. Smaka av med salt & peppar ev mer rödcurry pasta. Låt småputtra i ca 15 minuter.

Servera med hackade cashewnötter & ris

Grönsakerna i grytan kan varieras i all oändlighet.
Tex svamp, potatis, minimajs, färdigpack med wokgrönsaker osv.
Även kycklingen kan bytas ut mot tex biffkött.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Helena:

Det är gott med kyckling i lite heta grytor!:)

Kommentera inlägget här :